Friday, April 30, 2010

Apabila pemimpin pun.....

Salam buat semua,

Selepas pilihanraya Hulu Selangor selesai dan kemenangan berpihak kepada BN, bergembiralah penyokong-penyokong dacing (orang kampung sebut, dacing dolu-dolu, zaman takde penimbang digital, huhuh, tak maju sungguh). Gembira selepas duit ditabur-tabur(ooops...silap, kata ketua mereka"kami tak beli undi"). Apa yang boleh dilihat dan dibaca dengan mata kasar ialah:

Pertama: Pengundi melayu masih berfikiran kelas ketiga
Kedua : Kempen keji dan serangan peribadi BN berkesan, dan yang mudah dipengaruhi itu juga si layu...aduhai...
Ketiga : Kerendahan moral pemimpin yang memerintah negara terbongkar(sape terasa, nasib), Iyalah, mereka menjaja "Zaid kaki botol", mereka itu betul-betul spesies yang dinyatakan Tun dalam puisinya dulu, ...mudah lupa..lupa yang Zaid dulu dari kalangan mereka. Sudah pasti mereka dan puak-puak mereka juga begitu....

Hmm....apabila pemimpin pun begitu, apa nak diharap pada anak bangsa..
Tika menyelak halaman akhbar Harakah, mata tertegun sebentar pada tulisan Pak Subky Latiff, perihal seorang yang bernama Zaid Ibrahim yang meninggalkan jawatan menteri demi sebuah keadilan. Semoga cahaya hidayah Ilahi sentiasa menerangi kita semua. Amiin

tambahan : Sedang umi asyik membaca siasah, umi bersuara, "patutlah depa pertahankan tak mau sebat orang yang minum arak, rupanya depa pun.........." , heheh, tersenyum kami berdua..

Thursday, April 29, 2010

Takziah


Takziah buat keluarga adik Aminulrasyid Amzah. Gamam dan bingung seluruh negara. Adakah Institusi Polis semakin tidak boleh dipercayai.

Tak mungkin polis yang menembak adik ini berfikir seperti Nabi Khidir. Huh. Wallahu'alam..
Allah jualah yang mengetahui segala-galanya..Semoga roh adik Aminulrasyid tenang bersama orang-orang yang beriman, insyaAllah.

Noktah